Onderhoud van harde vloeren

Harde vloeren, zoals parket, zijn eenvoudig in onderhoud. Door het gladde oppervlak trekt de vloer weinig vuil aan en is daarmee uiterst hygiënisch.

Van tijd tot tijd stofzuigen, met een vochtige doek of stofwisser de vloer afnemen is al voldoende.

Onderhoud laklaag

De laklaag op de vloer is ter bescherming van het hout. Een laklaag is echter bij gebruik van de vloer uiteraard wel aan slijtage onderhevig.

De laklaag van harde vloeren dient bij gemiddeld gebruik eens per kwartaal met een onderhoudsmiddel behandeld te worden. Hiermee worden kleine krasjes en doffe plekken weggewerkt. Voor ruimtes die intensief worden gebruikt raden wij aan om de vloer regelmatiger te behandelen.

Het kan voorkomen dat het onderhoudsmiddel voor het periodieke onderhoud niet meer het gewenste effect oplevert. Wij raden u dan om groot onderhoud van uw harde vloer plaats te laten vinden.

Onderhoud van wasvloeren

Wasvloeren zijn anders behandeld dan gelakte vloeren en hebben een andere manier van onderhoud nodig. Deze vloeren zijn eerst geïmpregneerd en daarna voorzien van een laagje was.

Wasvloeren dienen een- of tweemaal per jaar van een nieuwe waslaag te worden voorzien. Dat is voldoende.

Onderhoud van geoliede vloeren

Net als bij een wasvloer is het voldoende om een geoliede vloer een à twee keer per jaar te behandelen met onderhoudsolie. Hiervoor kunt u gebruik maken van verschillende soorten olie.

Relatieve luchtvochtigheid

Tot slot is bij het onderhoud van uw harde vloer de relatieve luchtvochtigheid in uw bedrijf of huis van belang. Door er voor te zorgen dat de juiste luchtvochtigheid aanwezig is, zal een harde vloer als parket zo min mogelijk werken.

Advies op maat

Verschillende vloeren vergen over het algemeen ook een andere aanpak in onderhoud. Wilt u graag advies op maat? Neem contact op met Alpon Parket uit Dordrecht via +31 (0) 78 – 613 76 77 of kom naar onze showroom voor een vrijblijvend gesprek.